Ini saya...

My photo
love art and design.fun and creative.full of ideas and always bloated!ehhehehe Designer.photographer.teacher... Art teacher :P

Followers

Tabung duit beli ipone4S

chenta!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

~My Qhalif~

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Q love mommy's super milk!

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Duit tabung beli ipad2

Friday, January 15, 2010

Bunga kantan

Hari yang indah..pagi yang senyum...dan rasa sangat pink...(what the hell???pink?) apa la masalah imaginasi ku inih..hari yang pink aku pun tak paham...ahhahaha )

Pagi-pagi rasa macam best plak...demam rasanya sudah baik..tapi masih lagi kena makan ubat sebab ubat blom habis...jadi..kena teruskan usaha untuk sihat..pening kepala sakit tekak pun takde...cuma kadang-kadang terasa tidak best sebab kena minum air yang banyak..hmmm ice-cream help me too :) nice!

Disebabkan terasa pink ..dari jauh dah nampak lak benda pink-pink nih..oleh sebab itu, tanpa fikir panjang apa lagi....ehhehehe ngehngeh...sebenarnya ada banyak lagi sebelom nih memandangkan ketidaksihatan badan dan sangatlah tak larat..dan takde plak hari pink cam hari nih, terabailah benda pink nih... rasanya harinih sesuai kalau dibuat sesuatu tentang itu :p....





Dan saya pun... pergi la memotong bunga kantan nih...kaler pink kan...kan...kan...




Susun- susun , campurkan yang besar dan kecik...ikut suka la camner pun...




Kiranya sesuka hati sesedap rasa...campurkan  bunga-bunga dengan dedaun tuh..oh ye..nak buh daun bunga kantan tu sangatla besar...memandangkan takut jadi hutan plak...cukuplah kalau kita potongkan daun  lengkuas...(rumah saya ada macam-macam) ataupun kalau takde...daun  bunga 'bird of paradice'/ helliconia pun boleh....


Dan... inilah hasil untuk hari 'pink' nih...siaplah gubahan yang sangat tak seberapa nih untuk rumah ku harini dan tema pink hari sangat berjaya la kiranya ahhahah

:) dan sebenarnya boleh di campurkan dengan lain-lain bunga juga kalau ada... 
** bunga kantan bukan hanya digunakan untuk buat laksa je :P


yehaaaaa!!!

~Hari yang pink~ aku sendiri tak paham la pin pinky nih ehhehe

ipod burst - hanya dikau- tansri p ramlee :)

2 comments:

Independent Queen said...

wow.. if im not mistaken.. bunga tu quite pricey klau dkt florist ya.. u main potong belakang rumah je..

GEREK ITU ALIA... said...

:) ngeeee we all love the flower...slalu memang jadi bouquet la dari kena masak :P
memang banyak kalau musim dia berbunga...