Ini saya...

My photo
love art and design.fun and creative.full of ideas and always bloated!ehhehehe Designer.photographer.teacher... Art teacher :P

Followers

Tabung duit beli ipone4S

chenta!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

~My Qhalif~

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Q love mommy's super milk!

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Duit tabung beli ipad2

Wednesday, June 8, 2011

'iron board' with love

Apa akan jadi kalau papan gosok baju(iron board) korang koyak? rosak? buruk berlubang sana-sini?
apa akan berlaku?
BUANG???
jangan...
masih boleh digunakan :)

*** Sila baca sampai habis baru cuba buat ok :)


kesian tak iron board saya ni? kesian sangat kan....
ni dah ditukar dari sarungnya yang asal...






Lukis sendiri...ni gara-gara supaya tidak lupa tutup suis selepas digunakan :)
dah camni rupanya...buruk gila nak mati...
nak dibuang???
oh tidakkk.... mahal kot nak beli baru! tak best!
ok...

1st...kena ada kain...cotton...disini saya gunakan kain belacu..tebal skit..memang sesuai untuk iron board ni...gosok pun smooth je...kain belacu tu macam kain dalam gambar...



peralatan seperti diatas tu mesti ada...supaya senang kerja-kerja penukaran di buat...oh tak lupa juga kena ada gunting..untuk potong kain :)
setelah bersusah payah kain dipotong mengikut saiz iron board... terbalikan iron board tu..kemaskan lipatan bahagian belakang...tarik tegang-tegang and staple menggunakan staple gun...cepat dan sangat senang digunakan...

Sebelum tu,bukak skru yang ada pada iron board anda...setelah selesai staple kain...lekatkan semula dengan kemas :)

Tadaaaaaaaa.... dah siap!!! senang kan....

Untuk lebih menceriakan hari anda..sila la lukis iron board tu dengan penuh kasih sayang (WTH!)ehhehe gunakan' fabric paint ' untuk melukis atau menconteng iron board tersebut...


Dapat satu iron board LAMA yang BARU! ehehhe 
menjimatkan  dan akan buat anda lebih gembira :)
Selamat berjimat dan mencuba....

**cik gerek masih tak boleh tidur....sekarang sudah 3:51am...fuhhhhh gila arghhh...



6 comments:

Faiz said...

hebat..haha..

Amirul Faiz said...

bahaye la iron ni kan..umah aku adang slalu lupe ttp iron pas gune

ugly said...

Bagus la idea ko.. Hehe.

azrijohan said...

wahhh,kreatip gila

CouLeur de Chiqu3 said...

is that ur hand drwing? ohh..lovely !

GEREK ITU ALIA... said...

tq buddy!

couleur de chique : yup :) ala main2 saja tu...(muka ala malu-malu) hehe