Ini saya...

My photo
love art and design.fun and creative.full of ideas and always bloated!ehhehehe Designer.photographer.teacher... Art teacher :P

Followers

Tabung duit beli ipone4S

chenta!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

~My Qhalif~

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Q love mommy's super milk!

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Duit tabung beli ipad2

Friday, October 9, 2009

Thursday, October 8, 2009

Cerita raya belom habis...






TNB & Lampu

Report kerosakan lampu untuk 1st lampu sebelum raya,kejap menyala kejap tak...ee naik menyampah!kata nak datang next day after report.tapi dah seminggu raya tak juga la datang, sampai aku dah hot!gelap pemandangan takde lampu, lampu pelita ada la di hari raya heheh...
Hot punya pasal dah gegar pusat aduan rupanya contractor tak dapat report tu...dpat pulak no cotractor direct..aku call terus...chitchat2 malam tu jugak dia datang...betul kan lampu yang first...

Ntah macam mana...chitchat2 aku pun pi la tanya lagi...tuk lampu kedua...sebab setahu aku tak de dahla pemasangan lampu dikawasan halaman rumah nih.tapi No harm asking la..just try my luck.
cakap dengan Boss la nih..heheh ngehngehngeh...dia explain la...macam yag aku tau la..takde dah la lampu2 ni lagi..
then end up... Ok alia your request i approve kan!erk...
fuyooooo really? YAY!!!
Another lampu for my Home Sweet home la nampaknya...

ni gambar-gambar masa pemasangan lampu ke-2 dibuat...
dan mengakibatkan all in the house tak sabar nak tunggu malam!ahahhahah
Gila lampu punya pasal...
dan...

Boleh Party pesta muda mudi in my garden!
ehheheh










Tuesday, October 6, 2009

Kek Sedap...

Kisah Ke esokan harinya di Melaka, makngah aku ada...(aku tak paham kenapa panggil makngah sebab bapak aku dipanggil Pakngah oleh anak2 buah dia..ahha & bapak aku no2.makngah ni sepatutnya maklang :P) tak kisah la apa pun kan...

berbalikla cerita makngah nih...dia la yang ajar buat kek nih...bab-bab buat kek nih aku suka walaupun aku tak reti nak buat..ahhah ni amik la peluang..sebab makngah ni terer buat kek...

Incik tunang pun turut serta...bestkan...best....hehehe
tu dalam gambar tu sibuk tolong aku tuh...tolong membebel pun ye jugak :)

i had so much fun anyway!

dah dibancuh-bancuh dan di kacau-kacau..siaplah di bakar..dan...
heheheh gambar kek yang sedap tu tak ada nak tunjuk sebab masa tu dah siap2 pulak nak balik ke Senaling ..jadi tak sempat la nak amik gambar tu..

Kenikmatan kek tu boleh di gambarkan secara maya je lah untuk korang semua yang membaca cerita nih...

untuk kami semua...kek tu dah lenyap dalam perot dengan jayanya :P ahhahahah
menjilat jari..
nanti bila buat lagi boleh tunjuk..

tahun depan boleh supply kek pulak :)

Have Fun Everybody!

gugu,i had so much fun with you!~lebyu~



Raya Lagi...

Cerita raya ni blom habis-habis lagi...
dah semuanya cerita best...
Pada raya ke-3 pulak...incik tunang nya datang beraya bersama-sama...sangat best sangat best!!!
YAY...
Selepas makan tengahari, keluarga maklang ain dah balik...kitorang plak berjalan...
tempat dituju  Kg.Kandang, Melaka.Ni pulak kampung sebelah papa...
Sebenarnya atok sebelah papa pun orang kuala pilah jugak..kat Gentam...atau pun aku slalu kata 'gontam city'hehehe tapi kat melaka ni kampung nenek...

Nenek dah call mamma berbulan yang lepas.Suruh balik...Susah betul la dia nak jumpa cucu dia yang sorang nih...dan dia dah pesan jugak suruh incik tunang  ikut sama...

Sampai kat melaka petang..makan-makan pun sudah dan......ahhaha sudah...Nenek dah tahan tidur kat sana...di tahannya incik tunang juga...
Ok je kan..tapi...Sehelai sepinggang..ntah apa bengongnya pulak tak bawak my bagpack!cis..dah siap-siap dah sebenarnya..tinggalkan pulak.Incik tunang selamat sebab dia dah memang bawak kelengkapan dia..jadik tak de apa nak di kisahkan pun.
takpelah nampaknya baju dan seluar adik-adik la kena sebat...malam ni shopping.. :) ehhehe
Sangat gembira bila tengok nenek & atok gembira...
nenak masak macam-macam...perghhhh...gila makan je keja!

Semakin Hari aku rasa hari raya penuh bermakna...
dan...kita repeat lagi tahun depan InsyaAallah.....



ni lah nenek nama dia habsah...mak kepada papa

ni pulak gambar cucu nenek & atok dan bakal cucu dia ;)

atok Nasir dan Cucu dia Alia
yang ni gambar anak,menantu nenek& atok,cucu-cucu &bakal cucu nenek&atok..hehe we are so happy!
atok Nasir dan bakal cucu dia amin

Dan kami lagi dalam gambar nih :)
Bergembira sungguh dihari raya!!

Monday, October 5, 2009

Hari Raya di Kg Senaling, Kuala Pilah

Kisah Hari Raya 2009 yang sangat best...

kisah bergambar yang sangat best jugak..

kisah makan-makan yang juga tak terkira bestnya...


kisah 'family' maklang ain yang datang beraya dan bermalam di kampung...lagilah best...dengan anak-anak buah yang comel lagilah tambah meriah...dengan bunga api dan BOM yang kita main malam tuh..fuyooooo tak terkata....

kisah incik tunang datang beraya dan bermalam di kampung kuala pilah dan melaka juga sesuatu yang buatkan saya rasa best yang sangat best..camner tuh?


kisah balik kampung di Melaka pun best...jumpa atok & nenek...sempat belajar buat kek dengan jayanya...Sedap plak tuh. Tahun depan leh supply kek plak...  = ) incik tunang saya pun ikut sama, sibuk jugak tolong buat kek..bestkan...

dan kawan-kawan yang datang sama-sama merayakan hari raya yang aku ambil gambarnya sampai naik gila diorang! hahah best bukan??? Aku amik lagi tiap-tiap tahun la camnih! bestkan kawan-kawan.....

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!!
Indah Sungguh Raya aku kali nih...


'Family' tercinta...




Adik-adik yang sangat meriah...
dan pelbagai aksi :) ~i love you all muaxxxxs!








Mama & Papa....



~MAAF ZAHIR BATIN~

chenta... i love you..muaxxxx

cerita sebelum raya....



hari raya kali ni balik awal..di sebabkan nak mengelak kan jam yang teruk..jadi keputusan balik seminggu awal tu sangat bernas lah jadinya...
mula-mula tu agak runsing gak lah...hmmm camner ye...
ni boleh buat kepala ku pusing ni tak de internet...
komputer suma aku bawak balik tak berani la nak tinggal-tinggalkan dah la suma takde nanti balik bercuti, tidak untuk kali kedua la kan wahai pencurik! kan ...

bila dah sampai di kampung halaman tercinta..luasnya bestnya....tapi bagaimana ya....
aku nak cuba berintenet nih nasib ayah ada broadband..tapi..masih tak cukup..nak jugak high speed..ahhaha

after few days aku pun cuba la mengodek-godek apa yang patut...jadik cam mc gyver tuh..heheheh macam tak berjaya je...
tapi...dunia ku terang kembali! whuaaaa dapat berintenet sesuka hati! YAHUUUUUU!!!! tapi sampai sekarang memang hairan...hahahahhahah takpe la janji aku best!


Sehari sebelum raya adik-adik suma sudah balik..yahuuu...dan tugas-tugas seperti biasa pun bermula...
indahnya sungguh di hari raya :)

indah lagi kalau dapat bersama-sama chenta :P
hmmmm....