Ini saya...

My photo
love art and design.fun and creative.full of ideas and always bloated!ehhehehe Designer.photographer.teacher... Art teacher :P

Followers

Tabung duit beli ipone4S

chenta!

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

~My Qhalif~

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers

Q love mommy's super milk!

Lilypie - Personal pictureLilypie Breastfeeding tickers

Duit tabung beli ipad2

Wednesday, December 30, 2009

WHIMSY LOVE!


• I take photos. I smile, i cry,i laugh, i enjoy when i see Photos. I LOVE.
• All Memories remain. I LOVE.
• Design make me think the other way,upside down. I LOVE.
• Packed!Let's Travel...i wish i can see the world. I LOVE.
• There's Beauty around me and inside me. I LOVE.
no matter what,for what ever reasons... I DO LOVE!!!LOVE!!! & LOVE!!! you got what i mean???
LOVE is EVERYTHING !
I blend well with it!



~cranky head~
ipod: bitterheart.zeeavi

Tuesday, December 29, 2009

flymas.mobi – as Easy as 1, 2, 3


I saw this ad in http://www.nuffnang.com.my ....What is Flymas.mobi?i was thinking...hmmm...owh..actually it's about MAS recently launched their mobile service,where you can book your light tickets and checked your details from your mobile phone.Nowadays things much more easier for us.

It's all about time, and services being convenient for everyone. MAS aware about all this matters. We are not wasting our time. It's just easy as 1,2,3 and now it can be anywhere.

Dear friends and everybody who read this,  you can  try access it yourself here http://flymas.mobi follows the instruction one by one and experience how easy it was!!!
 

ENJOY and HAVE FUN!!!

Monday, December 28, 2009

The Eyes...


will tell you the Beauty and what is all about...
bringing it back to life....
everlasting....
treasure....

Every now and then....

Taking pictures and become a CAMWHORE is the BEST madecines for now!!!atleast i can see BEAUTY! WhoHOOOOO... ~sigh~

if it's for you...



Upside down moment right now...
just trying to be happy...am i really do?
huh!what say you?
whatever....
and i always do!
LOVE is in the air....
bighugs!

Wednesday, December 23, 2009

Happy but NOT Happy

-takde selera makan
-kebosanan yang melampau
-kesakitan yang tak boleh tahan
-kerunsingan yang sangat serabut
-fikiran yang tak menentu
-Hati yang macam rasa di kelar-kelar
-Hari-hari yang 'monotonous'

~sigh~

i will always love you!!!!



If I should stay,
I would only be in your way.
So I'll go, but I know
I'll think of you ev'ry step of the way.

And I will always love you.
I will always love you.
You, my darling you. Hmm.

Bittersweet memories
that is all I'm taking with me.
So, goodbye. Please, don't cry.
We both know I'm not what you, you need.

And I will always love you.
I will always love you.

I hope life treats you kind
And I hope you have all you've dreamed of.
And I wish to you, joy and happiness.
But above all this, I wish you love.

And I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I will always love you.
I, I will always love you.

You, darling, I love you.
Ooh, I'll always, I'll always love you.

This is lovely!

Touched!
:(


Ben, the two of us need look no more
We both found what we were looking for
With a friend to call my own
I'll never be alone
And you my friend will see
You've got a friend
in me
(You've got a friend in me)

Ben, you're always running here and there
(Here and there)
You feel you're not wanted anywhere
(Anywhere)
If you ever look behind
And don't like what you find
There's something you should know
You've got a place to go
(You've got a place to go)

I used to say "I" and "me"
Now it's "us", now it's "we"
I used to say "I" and "me"
Now it's "us", now it's "we"

Ben, most people would turn you away
I don't listen to a word they say
They don't see you as I do
I wish they would try to
I'm sure they'd think again
If they had a friend like Ben
(A friend)
Like Ben
(Like Ben)
Like Ben

Sunday, December 13, 2009

what a day means?



Wish i have a MAGIC WAND
Wish i can turn back TIME!
Wish i can dance in the rain and take pictures in the moonlight
Wish i can laugh and laugh...~sigh~
Wish i can go for holiday...huh!
Wish "SAVE THE LAST DANCE" for me
LOVE.LOVE.LOVE.LOVE.LOVE.LOVE

birthday blast with my cat Umban..we have a dinner plate kfc...
2 for me and 1 for umban...
the potatoes and ice cream too..huaaaa...
and a cute cake from a freind...and again we eat together...there you go! umban eat the cake!
FB's friends..Thanks for your birthday wish!

Wednesday, November 25, 2009

Friday, October 9, 2009

Thursday, October 8, 2009

Cerita raya belom habis...






TNB & Lampu

Report kerosakan lampu untuk 1st lampu sebelum raya,kejap menyala kejap tak...ee naik menyampah!kata nak datang next day after report.tapi dah seminggu raya tak juga la datang, sampai aku dah hot!gelap pemandangan takde lampu, lampu pelita ada la di hari raya heheh...
Hot punya pasal dah gegar pusat aduan rupanya contractor tak dapat report tu...dpat pulak no cotractor direct..aku call terus...chitchat2 malam tu jugak dia datang...betul kan lampu yang first...

Ntah macam mana...chitchat2 aku pun pi la tanya lagi...tuk lampu kedua...sebab setahu aku tak de dahla pemasangan lampu dikawasan halaman rumah nih.tapi No harm asking la..just try my luck.
cakap dengan Boss la nih..heheh ngehngehngeh...dia explain la...macam yag aku tau la..takde dah la lampu2 ni lagi..
then end up... Ok alia your request i approve kan!erk...
fuyooooo really? YAY!!!
Another lampu for my Home Sweet home la nampaknya...

ni gambar-gambar masa pemasangan lampu ke-2 dibuat...
dan mengakibatkan all in the house tak sabar nak tunggu malam!ahahhahah
Gila lampu punya pasal...
dan...

Boleh Party pesta muda mudi in my garden!
ehheheh










Tuesday, October 6, 2009

Kek Sedap...

Kisah Ke esokan harinya di Melaka, makngah aku ada...(aku tak paham kenapa panggil makngah sebab bapak aku dipanggil Pakngah oleh anak2 buah dia..ahha & bapak aku no2.makngah ni sepatutnya maklang :P) tak kisah la apa pun kan...

berbalikla cerita makngah nih...dia la yang ajar buat kek nih...bab-bab buat kek nih aku suka walaupun aku tak reti nak buat..ahhah ni amik la peluang..sebab makngah ni terer buat kek...

Incik tunang pun turut serta...bestkan...best....hehehe
tu dalam gambar tu sibuk tolong aku tuh...tolong membebel pun ye jugak :)

i had so much fun anyway!

dah dibancuh-bancuh dan di kacau-kacau..siaplah di bakar..dan...
heheheh gambar kek yang sedap tu tak ada nak tunjuk sebab masa tu dah siap2 pulak nak balik ke Senaling ..jadi tak sempat la nak amik gambar tu..

Kenikmatan kek tu boleh di gambarkan secara maya je lah untuk korang semua yang membaca cerita nih...

untuk kami semua...kek tu dah lenyap dalam perot dengan jayanya :P ahhahahah
menjilat jari..
nanti bila buat lagi boleh tunjuk..

tahun depan boleh supply kek pulak :)

Have Fun Everybody!

gugu,i had so much fun with you!~lebyu~



Raya Lagi...

Cerita raya ni blom habis-habis lagi...
dah semuanya cerita best...
Pada raya ke-3 pulak...incik tunang nya datang beraya bersama-sama...sangat best sangat best!!!
YAY...
Selepas makan tengahari, keluarga maklang ain dah balik...kitorang plak berjalan...
tempat dituju  Kg.Kandang, Melaka.Ni pulak kampung sebelah papa...
Sebenarnya atok sebelah papa pun orang kuala pilah jugak..kat Gentam...atau pun aku slalu kata 'gontam city'hehehe tapi kat melaka ni kampung nenek...

Nenek dah call mamma berbulan yang lepas.Suruh balik...Susah betul la dia nak jumpa cucu dia yang sorang nih...dan dia dah pesan jugak suruh incik tunang  ikut sama...

Sampai kat melaka petang..makan-makan pun sudah dan......ahhaha sudah...Nenek dah tahan tidur kat sana...di tahannya incik tunang juga...
Ok je kan..tapi...Sehelai sepinggang..ntah apa bengongnya pulak tak bawak my bagpack!cis..dah siap-siap dah sebenarnya..tinggalkan pulak.Incik tunang selamat sebab dia dah memang bawak kelengkapan dia..jadik tak de apa nak di kisahkan pun.
takpelah nampaknya baju dan seluar adik-adik la kena sebat...malam ni shopping.. :) ehhehe
Sangat gembira bila tengok nenek & atok gembira...
nenak masak macam-macam...perghhhh...gila makan je keja!

Semakin Hari aku rasa hari raya penuh bermakna...
dan...kita repeat lagi tahun depan InsyaAallah.....



ni lah nenek nama dia habsah...mak kepada papa

ni pulak gambar cucu nenek & atok dan bakal cucu dia ;)

atok Nasir dan Cucu dia Alia
yang ni gambar anak,menantu nenek& atok,cucu-cucu &bakal cucu nenek&atok..hehe we are so happy!
atok Nasir dan bakal cucu dia amin

Dan kami lagi dalam gambar nih :)
Bergembira sungguh dihari raya!!

Monday, October 5, 2009

Hari Raya di Kg Senaling, Kuala Pilah

Kisah Hari Raya 2009 yang sangat best...

kisah bergambar yang sangat best jugak..

kisah makan-makan yang juga tak terkira bestnya...


kisah 'family' maklang ain yang datang beraya dan bermalam di kampung...lagilah best...dengan anak-anak buah yang comel lagilah tambah meriah...dengan bunga api dan BOM yang kita main malam tuh..fuyooooo tak terkata....

kisah incik tunang datang beraya dan bermalam di kampung kuala pilah dan melaka juga sesuatu yang buatkan saya rasa best yang sangat best..camner tuh?


kisah balik kampung di Melaka pun best...jumpa atok & nenek...sempat belajar buat kek dengan jayanya...Sedap plak tuh. Tahun depan leh supply kek plak...  = ) incik tunang saya pun ikut sama, sibuk jugak tolong buat kek..bestkan...

dan kawan-kawan yang datang sama-sama merayakan hari raya yang aku ambil gambarnya sampai naik gila diorang! hahah best bukan??? Aku amik lagi tiap-tiap tahun la camnih! bestkan kawan-kawan.....

SELAMAT HARI RAYA SEMUA!!!!
Indah Sungguh Raya aku kali nih...


'Family' tercinta...




Adik-adik yang sangat meriah...
dan pelbagai aksi :) ~i love you all muaxxxxs!








Mama & Papa....



~MAAF ZAHIR BATIN~

chenta... i love you..muaxxxx

cerita sebelum raya....



hari raya kali ni balik awal..di sebabkan nak mengelak kan jam yang teruk..jadi keputusan balik seminggu awal tu sangat bernas lah jadinya...
mula-mula tu agak runsing gak lah...hmmm camner ye...
ni boleh buat kepala ku pusing ni tak de internet...
komputer suma aku bawak balik tak berani la nak tinggal-tinggalkan dah la suma takde nanti balik bercuti, tidak untuk kali kedua la kan wahai pencurik! kan ...

bila dah sampai di kampung halaman tercinta..luasnya bestnya....tapi bagaimana ya....
aku nak cuba berintenet nih nasib ayah ada broadband..tapi..masih tak cukup..nak jugak high speed..ahhaha

after few days aku pun cuba la mengodek-godek apa yang patut...jadik cam mc gyver tuh..heheheh macam tak berjaya je...
tapi...dunia ku terang kembali! whuaaaa dapat berintenet sesuka hati! YAHUUUUUU!!!! tapi sampai sekarang memang hairan...hahahahhahah takpe la janji aku best!


Sehari sebelum raya adik-adik suma sudah balik..yahuuu...dan tugas-tugas seperti biasa pun bermula...
indahnya sungguh di hari raya :)

indah lagi kalau dapat bersama-sama chenta :P
hmmmm....

Friday, September 18, 2009

another tagged job!

again dascascos tagged me and i'm happy to answer :)

1. If your lover betrayed you, what will your reaction be?
-unpredictable!

2. If you can have a dream to come true, what would it be?
-financially free,travel around the world,taking pictures and be happy as a person.

3. Whose butt would you like to kick?
-already kicked her out of my life ! out u go!please dun come back!

4. What would you do with a billion dollars?
-diversify it. investment!make it more!so i can spread it more!

5. Will you u fall in love with your best friend?
-ahhaaah he's already my fiance now!!!BESTFRIEND!

6. Which is more blessed, loving someone or being loved by someone?
-both!

7. How long do you intend to wait for someone you really love?
-until he dun love me anymore

8. If the person you secretly like is already attached, what would you do?
-let he attached and be a friend :)

9. If you like to act with someone, who will it be? your gf/bf or an actress/actor?
-ahhaaah i'm not into acting anyway so...i dun have feelings! akkakaka

10. What takes you down the fastest?
-tickets to fly!book now!ehheeh

11. How would you see yourself in ten years time?
- i got a tittle Dr.Alia ,i got may PHD maybe ahahahha i'm dreaming!

12. What's your fear?
-lizard!fucking lizard!yuks!

13. What kind of person do you think the person who tagged you is?
-fun and happy dascascos :P

14. Would you rather be single and rich or married but poor?
-none above!

15. What's the first thing you do when you wake up?
-my watch!what is the time now...

16. Would you give all in a relationship?
- love love and love to the fullest '

17. If you fall in love with two people simultaneously, who would you pick?
-who i love most!

18. Would you forgive and forget no matter how horrible a thing the someone has done?
-unpredictable!when it's NO ~disaster~!

19.Do you prefer being single or having a relationship?
-wil see how...it depends..ahhaa

20.List 5 people to tag
no one..everybody balik kampung for hari raya !hahaah

ANSWER!/Jawapan

aku dah kena tag oleh si budak dascascos nih..
rasanya cik alia tu aku la..haha ye ker?
takpe la aku pun memang tebgah ada mood jadi
marilah kita bermain-main...


1) Bekas kekasih saya
- sudah kahwin ahhaha

2) Saya sedang mendengar
– lagu oleh -LENKA-

3) Mungkin saya patut
– mop lantai sekarang

4) Saya suka
– bergambar,mengambil gambar,dan berjalan-jalan (travel)

5) Sahabat-sahabat saya
– saya tak tau lagi apa itu sahabat

6) Saya tak faham
– bahasa selain dari bahasa melayu dan bahasa inggeris

7) Saya kehilangan
– sesuatu yang berharga

8 ) Ramai yang berkata
– benda yang bukan2 hahahah bangang!

9) Cinta itu adalah
– AACHENTA!~wink~

10) Di suatu tempat, seseorang sedang
– cemburu iri hati dan macam bangsat!

11) Saya akan cuba
– menjadi lebih baik dari sebelumnya :)

12) Perkataan SELAMANYA membawa maksud
– sampai bila-bila...

13) Telefon bimbit saya
–Blackberry & iphone

14) Bila saya terjaga
– sudah hari sabtu

15) Saya paling meluat
– orang BODOH belagak PANDAI!

16) Pesta/parti adalah
– sesuatu yang sudah dilalui dulu-dulu :P

17) Haiwan yang paling comel pernah saya temui
– koala bear

18) Peringkat umur yang paling menyeronokkan saya ialah
– 7-17tahun

19) Hari ini
– saya kupas kelapa,mesin kelapa,basuh kain,kemas rumah dan basuh karpet dan main farmville ehhehe

20) Malam ini saya akan
– berjaga seperti biasa dan tidur lewat lagi!

21) Esok pula saya akan
– bangun awal dan sambung kerja mengemas

22) Saya betul-betul inginkan
- set dslr yang lengkap idaman saya...canon 5d!,fish eye lense,tripod,pano head,wide lense,speedlite..arghhh tertekan! hahaah

23) Ketika anda lihat wajah anda di hadapan cermin pagi ini
–saya senyum

24) Pusat membeli-belah atau arked permainan
- pusat membeli-belah

25) Makanan Barat atau Jepun?
– dua dua pun aku sebat

26) Bilik yang terang atau gelap?
– hmmmm mesti berlampu kuning!

27) Makanan segera adalah
– mc'd

28) Ayat terakhir yang anda telah katakan pada seseorang
- ok bye..

29) Siapa yang anda ingin tag:
takde siapa

Wednesday, September 2, 2009

~Alia defining the culture~~

A very colorful wedding
Sri mariamman Temple , Rasah , Seremban

1st experience , an Indian Wedding,full of colors & lights & Flowers & the happy moment!
Team mate from photolicious..(http://thephotolicious.com)
~kay.kusha.hilmi.... TQ very much...
not forgotten zie who help me so much..tq for the food u bought for us for "buka puasa'
i'm very happy!


LOVELY AWESOME...
yay!

Sunday, August 23, 2009

stalker!!!

Eying to this guy from my window pane...ahhaa
abby call me while i'm busy infront my screen farming on Facebook :P
me and abyy laughing like hell...
using my 75-300 mm lense to capture the moment...
so paparazzi me! ahhahahaha
he trying hard to swim...with the tube ... tummy also like "pelampung" (the tube) ok..
and that so shallow...if he can hear we are laughing like hell crazy!
thank god we're on 10th floor...hahahhaha
this is so funny saturday!before abby going back to kuala pilah...haaah
my days full with laughter today...
cheers everyone!